А чи хочете ви почастувати своїх рідних булочками, пиріжками чи тістечками, виготовленими власними руками?
Добрим порадником буде служити пропонована книга:
Цвек Д. Я. «Домашнє печиво». – 8-ме вид., доповн. – Львів; Каменяр, 1989. – 136с.; іл., 20 арк. Іл..
У посібнику описано вироби з тіста, які можна приготувати в домашніх умовах. Є практичні поради по оздобленню тортів, рулетів, пирогів. Рецепти книги навчають виготовляти креми, начинки, помадки. Юних господинь чекає різновид виготовлення варення, джемів, мармеладів, солодких салатів.
Видання, відоме під назвою «Солодке печиво», доповнене описом рецептури виготовлення пирогів з солоною начинкою, запропоновано широкий вибір гарячих і холодних напоїв.
Пропонуємо рецепт приготування французького тарта:
Тісто:
300 г. борошна;
150 г. маргарину;
1 яйце;
0,5 скл. води;
дрібка лимонної кислоти;
сіль
Начинка з м’яса:
300 г.фаршу;
1 цибулина;
5 ст. л. олії;
20 г. вершкового масла;
зелень кропу;
200 г. голандського сиру, потерти зверху
Тісто поставити в холод на дві години. Випікати в нагрітій духовці (230гр.) 10 хв. при (180гр) випікати ще 40 хв.
Тарт має вигляд італійської піцци. Головну роль у виготовленні тарта надається начинці. Вона може бути м’ясною, з цибулею, грибів, яблук, горіхів. Тарт має привабливий вигляд, смачний, він може бути як солодкий, так і солоний. Смачного!!!